Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

DYNAMISCH WEEGSYSTEEM OP HYDRAULISCHE VERING

 


Het JOSKIN Belgische bedrijf, dat gespecialiseerd is in mengmestverspreiders, stalmeststrooiers, landbouwaanhangwagens en materieel voor weideonderhoud, biedt nu een dynamisch weegsysteem voor zijn transport- en verspreidingswagens aan.

 

Om een kipwagen, mengmestverspreider, polyvalente uitdraaiwagen, silagewagen of stalmeststrooier van zo'n inrichting te kunnen voorzien, moet het voertuig uitgerust zijn met een hydraulische disselvering of een hydraulisch onderstel.
Twee druksensoren op het circuit van het onderstel, alsook een druksensor op de disselvering, worden aangesloten op een computer. Deze sensoren sturen radio- of kabelsignalen zodat het gewicht getoond kan worden op een scherm in de cabine van de trekker. Een tweede scherm kan geïnstalleerd worden op de telescopische lader of in de hakselaar om op ieder moment het gewicht van de lading te kunnen zien. Dit systeem is ook verenigbaar met ISOBUS en kan bediend worden via de ISOBUS terminal die dan het aparte scherm vervangt.
Een onafhankelijke positiesensor zorgt ervoor dat de cilinder van de disselvering altijd in de middelste positie is.
De montage van dit systeem, dat alle voertuigen met een hydraulische disselvering en hydraulisch onderstel kan uitrusten, vereist geen laswerkzaamheden. Opmerkelijk met dit systeem is dat, in tegenstelling tot een systeem met weegcellen, geen substructuur met een latje van 15 met gaten vereist wordt waardoor we laadhoogte winnen.

 

Op een stalmeststrooier is het ook mogelijk een doorstroommeter te installeren om nog meer uniform te kunnen strooien. Deze werkt met de regulatie van de snelheid van de bodemketting en de openingsgraad van de guillotinedeur, o.a. aan het einde van het lossen. Een laser sensor maakt het mogelijk om de stalmesthoogte bij de deur te meten. Daardoor kan een relatief constant debiet materiaal gestuurd worden naar de strooiwalsen en kan de precisie bij het strooien aanzienlijk verhoogd worden.

 

Het dynamische weegsysteem kost maar een derde van een systeem met weegcellen. Bovendien past dit systeem zich optimaal aan de variaties van werkomstandigheden op het veld met een gemmidelde afwijking van max. 2% t.o.v. de werkelijke waarde.

 

 


Gepost op: 18-12-2015

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar