Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Monosem: 100% Elektrische zaaimachine

MONOSEM heeft een 8-rij zaaimachine onthuld met Monoshox NG Plus ME zaaimiddelen, een frontkunstmestunit met elektrische aandrijving en nieuwe Microsem met elektrische aandrijving. Deze zaaimachine biedt gebruikers een volledig elektrische, cabine-bediende oplossing via een ISOBUS-terminal.

 

Planten door Monoshox NG Plus ME zaaimiddelen

Deze 8-rij zaaimachine zal worden uitgerust met Monoshox NG Plus ME middelen. Al beschikbaar in de Monoshox NG Plus M en MECA V4 gammas is het aanbood van zaaielementen met elektrische aandrijving nu uitgebreid tot de NG Plus 4 en Monoshox NX M gammas. Net als in het Monoshox NG Plus ME-gamma worden de elementen aangedreven door motorreductoren via een gekartelde riem. De montage wordt bestuurd door de ECU op de boormachine en aangedreven in de cabine dankzij de ISOBUS TOUCH of TOUCH Mini.

 

Bemesting met elektrische fronttank

Gecombineerd met een frontkunstmestunit met elektrische aandrijving kan de toediening van kunstmeststof aan de zaailing permanent via de ISOBUS-terminal worden aangepast. De elektrische MONOSEM frontkunstmestunits, Standard (eenvoudige verdeling) of DUO (dubbel verdeling) zijn ook uitgerust met de "vervroegd starten" functie. Bovendien zijn ze uitgerust met de nieuwe roestvrij stalen verdeelkast met snel afneembaar doseerwielen zonder werktuig, waardoor snelle aanpassing aan de gestrooide producten mogelijk is.

 

MONOSEM microgranulator kwaliteit nu met Microsem MicroDriveVE

Deze zaaimachine wordt uitgerust met Microsem, waarvan de standaard aandrijvingen zijn worden vervangen door elektrische motoren. De motoren met geïntegreerde reducties drijven de microgranulatoren aan via een gekartelde riem. De Microsem worden beheerd via de ECU van de zaaimachine, aangedreven in de cabine door de ISOBUS terminal en geïntegreerd in het controle menu van de zaaimachine. Dus kan de gebruiker de dosering in de cabine aanpassen, de distributie van producten manueel of automatisch via de TC-SC functie op de hele zaaimachine of op bepaalde secties stoppen. Deze nieuwe kasten zijn uitgerust met een plasticlichaam en een roestvrijstalen as en zijn zo beter bestendig tegen corrosie. Deze Microsem behouden echter het principe van de verdeelunit die met de eindeloze schroef een doseerwiel combineert, dat een uniforme verdeling van het product in de zaailijn mogelijk maakt en dus een verhoogde efficiëntie van de gebruikte producten.

 

Voor de gebruiker zullen deze technologieën zowel gebruikskomfort bieden dankzij de regeling in de cabine van de zaaidichtheid, de bemesting en van de microgranulatoren. De precisie wordt verzekerd door de totale slippafwezigheid.

De zaai- en bemestingselementen met elektrische aandrijvingen zijn al in de catalogus; de Microsem MicroDriveVE zal beschikbaar zijn in beperkte hoeveelheden voor het seizoen 2018.

 

www.distritech.be


Gepost op: 05-10-2017

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar