Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.

Artikel in de kijker


Nearly New Tractor: demontagetest van een moderne trekker met traploze transmissieNearly New Car, oftewel zo goed als nieuwe auto, is een kwaliteitsgarantie die we kennen vanuit de automobielwereld. ‘Nearly New Tractor’ was onze eerste indruk nadat we dit voorjaar een gebruikte Claas Axion 920 tot op het laatste...


Lees het volledige bericht hier.Nieuws in de kijker


SIMA-SIMAGENA 2015INNOVATIE VOOR ALLES VOOR EEN SALON DAT GROEIT! De 76ste editie van SIMA-SIMAGENA, het Internationaal Salon voor de Leveranciers van de Landbouw en de Veeteelt zal doorgaan van 22 tot 26 februari 2015 in het Parc des Expositions van Paris-Nord...


Lees het volledige bericht hier.

Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

KUHN DUBBELE HARK MET MIDDENAFLEG GA 7501+ : Comfort met een plus!

De GA 7501+ vervangt de GA 7501 en positioneert zich in het middelste segment van het gamma dubbele harken. Deze nieuwe dubbele hark werd specifiek ontwikkeld voor middelgrote bedrijven op zoek naar een hark met een hoge capaciteit, die tegelijkertijd ook compact en wendbaar is en eenvoudig in gebruik.

 

Bij het ontwerp werd vooral rekening gehouden met een verhoogd gebruiksgemak afgestemd op de verschillende behoeftes van de gebruiker. Zo is het mogelijk om de werkbreedte hydraulisch vanuit de trekkercabine in te stellen. De diepte van de tanden kan handmatig ingesteld worden.

 

De GA 7501+ heeft een variabele werkbreedte van 6,70 m tot 7,40 m en is uitgerust met twee rotoren met een diameter van 3,25 m en 11 tandarmen. Deze hark legt perfect gevormde zwaden af van 1,30 m tot 1,90 m die in de beste omstandigheden opgeraapt kunnen worden door een oogstmachine. Voor gebruikers voor wie het echter interessanter is om in bepaalde omstandigheden smallere zwaden te kunnen vormen, kan de zwadbreedte aangepast worden tot 1,10 m. Tijdens verplaatsingen op de weg heeft de GA 7501+ het voordeel van een geringe transporthoogte van minder dan 4 m, zonder dat de armen gedemonteerd moeten worden.

 

De GA 7501+ is standaard uitgerust met een cardanische 3D pendelophanging zodat de rotoren in alle richtingen kunnen uitzwenken, voor een uitstekende bodemaanpassing. Elke rotor is uitgerust met 4 wielen. Een extra tandem-onderstel is beschikbaar in optie voor werkzaamheden op ongelijkmatige ondergrond. Vervuiling van het gewas en schade aan de zode worden hierdoor zo veel mogelijk voorkomen.

 

Andere voordelen van de GA 7501+ zijn :

- Scharnierende draaikop en gestuurd transportwielstel, voor een uitstekende wendbaarheid en een verbeterde veiligheid.

- Dubbel gebogen, tangentieel geplaatste tandarmen voor een gelijkmatige zwadvorming en een betere harkkwaliteit.

- Mogelijkheid om de rotor links en rechts individueel en onafhankelijk van elkaar uit te heffen.

- Geringe afmetingen bij transport : een transporthoogte van slechts 3,99 m en een transportbreedte van slechts 2,55 m, voor een goede wendbaarheid op smalle wegen.

 


Gepost op: 09-03-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar