Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor innovaties op de Fieragricola 2018

Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor innovaties op de Fieragricola 2018

 

Case IH ontvangt twee Foglia d’Oro ('Gouden blad')-onderscheidingen op de Fieragricola 2018: voor het nieuwe automatische systeem voor keren op de kopakker, AFS AccuTurn, en voor de nieuwe Maxxum Multicontroller met ActiveDrive 8 semi-powershift transmissie / Twee Foglia d´Argento ('Zilveren blad')-onderscheiden die een erkenning vormen van de technische innovatie van de nieuwe knikkende Quadtrac CVX-tractor met hoog vermogen en het Adaptive Steering Control-systeem (adaptieve regeling van de stuurinrichting).

 

Case IH ontving vier onderscheidingen voor technische innovaties tijdens een speciale ceremonie in het congrescentrum Palazzo della Gran Guardia in Verona, Italië, aan de vooravond van de Fieragricola 2018, de Internationale tentoonstelling voor landbouwtechnologie die van 31 januari tot 3 februari in deze stad wordt gehouden.

 

Deze onderscheidingen, toegekend door de organisatoren van de tentoonstelling in overleg met het tijdschrift L´Informatore Agrario bekronen de uit technologisch oogpunt meest innovatieve landbouwproducten die in 2017 op de markt werden gebracht. De onderscheidingen richten zich met name op de nieuwe technologie die door een product wordt geïntroduceerd, de impact hiervan op de duurzaamheid, zowel voor wat het milieu als de economie betreft, de verbetering die het oplevert in termen van productkwaliteit en tot slot de gebruikersvriendelijkheid, vanuit het gezichtspunt van de klant.

“Landbouwers over de hele wereld begrijpen steeds beter welke voordelen deze nieuwe technische ontwikkelingen voor hun activiteiten opleveren in termen van productiviteitsverhoging, verbetering van

het bestuurderscomfort en verlaging van de kosten, samen met de geavanceerde technologie die in de nieuwste Case IH-producten is geïntegreerd. Binnen het bedrijf zijn we daarom allemaal zeer verheugd dat deze nieuwe technologieën met zulke prestigieuze onderscheidingen zijn erkend”, aldus Peter Friis, commercieel directeur van Case IH voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 

AFS AccuTurn ('Gouden blad')

Het nieuwe AccuTurn-systeem van Case IH automatiseert de keermanoeuvre door op de kopakker de controle over de stuurinrichting over te nemen, om de tractor nauwkeurig naar de volgende gekozen baan te sturen. Het resultaat is een hoger bestuurderscomfort bij het uitvoeren van repetitieve taken op lange werkdagen.

AccuTurn vormt een verbetering van het bestaande automatische stuursysteem, AccuGuide, en zorgt ervoor dat de machine gedurende de keermanoeuvres op de kopakker net zo nauwkeurig stuurt als op de rest van het veld. Het systeem werkt zowel met getrokken als gedragen werktuigen en biedt de mogelijkheid tot aanpassing van parameters als kopakkerbreedte, vorm van de bocht bij het keren en startpunt van de keermanoeuvre.

De afstand tot aan het startpunt van de keermanoeuvre wordt weergegeven op het AFS-scherm en het AccuTurn-systeem neemt de controle over zodra het HMC II-systeem voor kopakkermanagement het werktuig heeft geheven en de vierwielaandrijving van de tractor heeft uitgeschakeld. AccuTurn wordt via de plaatselijke Case IH-dealer geactiveerd met een deblokkeringscode en werkt ook met alle voorgaande AccuGuide-systemen die gebruik maken van AFS 700-terminals.

 

Maxxum Multicontroller met ActiveDrive 8 ('Gouden blad')

De Maxxum Multicontroller-tractoren van Case IH, met een vermogen tussen de 116 pk en 145 pk, zijn nu verkrijgbaar met ActiveDrive 8, een geavanceerde 24x24 semi-powershift transmissie met acht powershift-versnellingen in elk van de drie groepen. De machine, bekroond als Machine van het Jaar 2018 in de ‘middenklasse’ categorie, scoorde recentelijk de hoogste brandstofefficiëntie die ooit werd geregistreerd voor een vier-cilinder tractor bij de in hoog aanzien staande Powermix test van DLG.

Aangezien het koppelingspedaal niet hoeft te worden gebruikt, is de ActiveDrive 8 geschikt voor werktaken die veel vermogen vereisen en waarbij het momentum belangrijk is, bijvoorbeeld grondbewerking of het bedienen van grote maaiers. De machine, een echte power shuttle, staat ervoor garant dat er geen verlies van aandrijving of tractie is gedurende richtingsveranderingen op hellingen, terwijl een 'rem-tot-ontkoppeling' functie het stoppen of het stapelen van balen met een lader vereenvoudigt.

Dankzij een automatische schakelfunctie kan de tractor worden ingesteld om automatisch hoger te schakelen binnen een groep van acht versnellingen op het land, en binnen alle 16 versnellingen in de twee hoogste groepen voor ritten op de weg.

Alle vier-cilinder Maxxum Multicontrollers zijn uitgerust met een zuinige 4,5 liter motor van Case IH’s zusterbedrijf FPT Industrial en met de gebruikersvriendelijke Multicontroller-armleuning en joystick waar ze hun naam aan ontlenen.

&nb

Gepost op: 11-03-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar