Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Nieuwe generatie: De vierrijige zelfrijder VARITRON 470 Platinum

In 2011 introduceerde GRIMME voor het eerst de vierrijige zelfrijdende aardappelrooier en "machine van het jaar 2012" uit de VARITRON-serie. 6 jaar later presenteert de familie-onderneming GRIMME de tweede generatie, de 435 PK sterke VARITRON 470 Platinum met rupsloopwerk en standaard 

7-tons NonstopBunker.

 

Puur rijcomfort

Een van de noviteiten is de doorontwikkeling van het rijcomfort. Het nieuwe bedieningsconcept ErgoDrive bevordert de intuïtieve bediening en de snelle direct te bedienen functies, naar wens van de chauffeur. De chauffeur kan individuele instellingen comfortabel opslaan en weer oproepen. Tot 12 moderne LED- werklampen maken van de nacht een dag en de chauffeur kan met de Coming-Home functie veilig uitstappen. De assistentsystemen zorgen daarnaast voor een last- en snelheidsafhankelijke regeling van de ringelevator en de zeefbanden. Een standaard compressor met luchtaansluiting bij de cabine en bij het luchtfilter bieden comfortabele reinigingsmogelijkheden. 

 

Verder geoptimaliseerd

Een andere noviteit zijn verbeteringen bij de rooitechniek. Optimaliseren bij de ophangingen en omkeer van de zeefbanden en de loofrollen bij de axiaalrollenreiniger zorgen voor een nog langere levensduur, een betere reiniging alsmede instelbaarheid. De standaard steenbeveiliging beschermt niet alleen de individuele schaarplaten, maar ook de complete schaardrager. Daarmee wordt bij contact met hindernissen de complete opname van de rooier beschermd. Voor de inzet op zware grond kunnen nu zeer slijtvaste schaarplaten van kunststof ingezet worden, waar geen grond aan vast kleeft.

 

De nieuwe scheve plaatsing van de ringelevator zorgt voor een gelijkmatige en tegelijkertijd productvriendelijke verdeling van de aardappelen in de meenemers. De optioneel verkrijgbare OptiBag-tassen verhogen bovendien de reinigingscapaciteit en de vriendelijke verwerking.

 

 

Nieuw is de optionele loofverspreider aan de loofklapper, die voor verdeling zorgt van het aardappelloof op het reeds gerooide deel. De uitworp kan vanuit de cabine comfortabel versteld worden.

 

De gewichtsverdeling werd met behulp van verschillende maatregelen, zoals bijv. de nieuwe plaatsing van de dieseltank en de achteras alsmede het gebruik van lichte GFK-spijlen, duidelijk verbeterd. Bodemvriendelijker en hogere stabiliteit bij een volle bunker zijn het resultaat.

 

Een doordacht rijwerk

Het nieuwste en sterkste TERRA TRAC rupsloopwerk zorgt voor de grootst mogelijke bodembescherming en stabiliteit op hellingen. De uitschuifbare vooras maakt bredere bodembeschermende banden mogelijk, die bovendien voor minder verdichting van de rug aan de buitenkant zorgt.

 

Niet veranderd is de keuze uit vele reinigers, die ingezet kunnen worden. GRIMME biedt naast egelbanden een axiaalrollenreiniger of een MultiSep en als enige fabrikant ook een Vario-RS, dubbele MultiSep alsmede een combinatie van axiaalrollenreiniger resp. Vario-RS en MultiSep aan.

 

De VARITRON 470 Platinum TERRA TRAC voldoet aan de nieuwste uitstootnorm fase IV (Tier 4 final) en is zowel als 75 cm of als 90 cm variant verkrijgbaar. De VARITRON-serie wordt in de in 2011 opgerichte zelfrijderfabriek in Niedersachsenpark met de modernste productiemethodes gebouwd en behoort tot de meest verkochte zelfrijders wereldwijd.

 

 

 

Gepost op: 11-03-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar