Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

DE STEYR-TERRUS-FAMILIE GROEIT VERDER.

Met de 6250 Terrus CVT biedt STEYR een nieuw instapmodel in de klasse van zijn paradepaardje, met een compact en modern ontwerp. Met een maximaal toegestaan totaalgewicht van 16.800 kg is de Terrus de ideale machine voor de zwaarste taken in de landbouw en de bouwsector.

 

Nu ook in 250 pk-uitvoering

Terrus, het succesmodel van STEYR krijgt naast de bestaande versies van 270 en 300 pk nu ook een nieuw instapmodel van 250 pk De nieuwe 6250 Terrus CVT biedt een alternatief voor de 6240 CVT, maar biedt dezelfde eigenschappen als de grotere modellen: banden met een diameter tot 2,05 m, frontaftakas met twee snelheden (1000/1000 ECO), ABS of de bijzonder stille, geveerde cabine met een geluidsniveau van slechts 69 dBA. De 6-cilinder-motor met nominaal vermogen van 250 pk produceert maximaal 273 pk. Door zijn ideale vermogen/gewicht-verhouding is de Terrus CVT perfect geschikt voor zowel snelle transporttaken als zware werkzaamheden op het land. Een turbocompressor met variabele geometrie zorgt voor een goede respons en levert zelfs bij lage toerentallen moeiteloos de beste prestaties.

 

Efficiënte motor.

Dankzij ECOTECH behoren de motoren van de Terrus CVT-modellen tot de efficiëntste van hun klasse. Efficiëntie, productiviteit, milieuvriendelijkheid en het modernste energiemanagement zijn hier in perfecte symbiose. Door het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd en worden zowel het vermogen als de respons van de motor verbeterd. Een optimaal inspuitpunt zonder uitlaatgasretour zorgt ervoor dat noch de motor, noch het koelsysteem worden belast. Daardoor worden onderhoudsintervallen van 600 uren mogelijk. Het systeem heeft ook geen deeltjesfilter nodig, zodat verdere onderhoudskosten worden uitgespaard. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 410 liter en maakt zo lange werkdagen mogelijk (en de LED-werklampen zorgen ook 's nachts voor perfect overzicht).

 

Hoogperformante uitlaatrem.

Een hoogperformante uitlaatrem, de beste van het segment, is als optie leverbaar. In combinatie met de variabele omkeerventilator zorgt deze voor een toename van 40 procent van de remprestaties, doordat de brandstoftoevoer wordt gestopt, de uitlaatgasklep wordt gesloten en de ventilator van de motor en de eVGT-turbocompressor op de maximale weerstand worden ingesteld. Daardoor wordt remslijtage op de tractor of geremde aangebouwde werktuigen of aanhangers gereduceerd. ABS zorgt voor veiligheid bij het remmen. Het koelsysteem zorgt altijd voor een optimale bedrijfstemperatuur van de motor. De optionele omkeerventilator maakt het mogelijk de richting van de luchtstroom om te keren en kan in het Easytronic-kopakkermanagement worden geprogrammeerd. Zo worden bij iedere keermanoeuvre automatisch de verontreinigingen naar buiten geblazen en het ventilatierooster gereinigd. Bij de omkeerventilator met traploos verstelbare ventilatorbladen wordt afhankelijk van het gevraagde koelvermogen de stand van de bladen aangepast, om een zeer efficiënte koeling te verkrijgen en tegelijkertijd de brandstofefficiëntie te verbeteren.

 

Gepost op: 12-03-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar