Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

PERUZZO TRIFLEX

Wie op zoek is naar een maaier voor grote oppervlaktes, moet zeker eens de aanschaf van een klepelmaaier overwegen. Het vooroordeel dat deze machines enkel geschikt zijn voor het ruwe werk is al lang niet meer van toepassing. De moderne klepelmaaier is een multifunctionele machine die zich zowel in de weide als op een golfbaan thuisvoelt.

 

Voor de maaiende professional heeft het gebruik van een klepelmaaier tal van voordelen. Met dit type maaier kan je ook in vochtige omstandigheden aan de slag. Je hoeft dus niet te wachten tot het gras opgedroogd is, zoals bij andere systemen. Dit vergemakkelijkt natuurlijk de planning.

 

Het onderhoud van een klepelmaaier is eenvoudig uit te voeren en vergt geen gespecialiseerd gereedschap. Een setje reservemessen neemt bijna geen plaats in en kan gemakkelijk in de tractorcabine meegenomen worden. Wie een mes moet vervangen, kan dat ook snel ter plaatse doen. 

 

De onderhouds- en reparatiekosten voor een klepelmaaier zijn dus relatief laag. Door de robuuste bouw zijn ze minder gevoelig en dit komt natuurlijk de levensduur ten goede.

 

Omdat de klepelas een zeer hoge rotatiesnelheid heeft, kan ook de maaisnelheid hoger liggen en dit natuurlijk zonder het maaibeeld aan te tasten. 

 

Klepelmaaien is dus bijzonder kosten- en tijdsefficiënt. Omdat je het verschil niet meer ziet in maairesultaat tussen een klepelmaaier en andere systemen, zal ook de meest traditionele terreinverzorger snel overstag gaan.

 

Peruzzo’s Triflex voldoet aan alle voorwaarden van de veeleisende professionele gebruiker. Deze maaier is beschikbaar met een werkbreedte van 420 of 500 cm. Deze maaibreedte wordt gerealiseerd door 3 maaidekken die onafhankelijk ten opzichte van mekaar kunnen bewegen. Zo is hij ondanks zijn breedte toch perfect te gebruiken op een oneffen terrein.

 

Standaard is deze machine voorzien van Y-vormige klepelmessen die een mooi egaal en verfijnd maaibeeld geven. Wie ultra-strak wil maaien kan zijn Triflex ook voorzien van frontrollers.

 

Zoals bij bijna elke Peruzzo-maaier het geval is, kan je op de Triflex ook verticuteermessen monteren tussen de y-klepels, zodat er tegelijkertijd kan gemaaid en geverticuteerd worden. 

 

Wie de machine wil inzetten voor het maaien van hoog gras of snoeivermindering kan de y-messen vervangen door klepelhamers, die de slagkracht verhogen. 

 

Uiteraard kan u ongeacht het type messen altijd nauwkeurig en snel de maaihoogte aanpassen. 

 

Na het maaiwerk kunnen de 3 maaidekken opgeklapt worden om zo het transport te vergemakkelijken.

 

De Triflex maakt onderdeel uit van het nieuwe Peruzzo Agri assortiment. In totaal heeft Peruzzo niet minder dan 40 verschillende modellen klepelmaaiers in het aanbod zitten. Dit maakt van deze Italiaanse fabrikant vast de grootste specialist op dit gebied.  

 

U kan meer info terugvinden op www.peruzzo-benelux.be of op www.facebook.com/peruzzobenelux.


Gepost op: 13-03-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar