Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Intelligent aanhangerremsysteem van New Holland levert toonaangevende veiligheid en stabiliteit op T7 en T6 AutoCommand-tractoren

•Uniek intelligent aanhangerremsysteem 

•Regelt automatisch de luchtremmen van getrokken werktuigen

•Stemt deceleratie tractor-aanhanger op elkaar af voor meer veiligheid

 

New Holland introduceert een gepatenteerd Intelligent aanhangerremsysteem op zijn T7 AutoCommand™- en T6 AutoCommand™-tractoren. Deze innovatie, bekroond met een zilveren Agritechnica-medaille, verbetert de stabiliteit tijdens deceleratie met een aanhanger, vooral op oppervlakken met weinig wrijving, voor meer veiligheid tijdens transport en veldwerkzaamheden. Het systeem zorgt ervoor dat de deceleratiesnelheden van de tractor en de bijbehorende aanhanger op elkaar zijn afgestemd, wanneer de bestuurder de tractor afremt op alleen de transmissie, zonder de bedrijfsremmen te gebruiken. 

 

Wanneer een tractor met aanhanger wordt afgeremd op alleen de transmissie en de motorrem, duwt het momentum van de aanhanger normaal gesproken tegen de tractor. Deze duwkracht kan instabiliteit veroorzaken waardoor het potentiële risico op schaarbewegingen, vooral op steile hellingen of oppervlakken met weinig wrijving, zoals bevroren wegen of grasland, toe zou kunnen nemen.

 

Het intelligente aanhangerremsysteem detecteert de afname in tractorsnelheid en berekent de deceleratiekracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch geregeld aanhangerremventiel schakelt dan automatisch de aanhangerremmen in om de aanhanger evenveel af te remmen als de tractor. Dit geautomatiseerde remmen voorkomt dat de tractor door de aanhanger wordt geduwd, waardoor de stabiliteit enorm toeneemt en het risico op schaarbewegingen wordt vermeden. De getrokken werktuigen hoeven hiervoor niet te worden gemodificeerd.

 

De gecontroleerde en geharmoniseerde remkracht tussen de tractor en de aanhanger, verzorgd door het intelligente aanhangerremsysteem, zorgt er ook voor dat de remafstand van de tractor met aanhanger vrijwel hetzelfde is als die van alleen de tractor, ondanks dat de bestuurder alleen de tractor heeft afgeremd met gebruik van de transmissie.

Deze nieuwe optie vormt een aanvulling op de lijst met remfuncties die reeds beschikbaar zijn op New Holland-tractoren, inclusief de bekroonde verbeterde uitlaatrem en ABS-systeem, en maakt van dit rempakket het meest uitgebreide in de landbouwindustrie.

De reputatie van New Holland Agriculture is gebaseerd op het succes van onze klanten, producenten van gewassen, veehouders, loonwerkers, wijnbouwers of vakmensen in de tuin- en parksector. Ze kunnen rekenen op het ruimste aanbod van innovatieve producten en diensten met een volledig gamma machines, van tractoren tot oogstmachines en verreikers, aangevuld door financieringen op maat. CNH Capital is de financiële partner van 

New Holland en financiert de behoefte aan werkkapitaal en het machinepark van de dealers en biedt concurrerende financierings- en huuroplossingen voor de aanschaf, door klanten, van nieuwe en gebruikte machines. 

Een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers en New Hollands constante zorg voor kwaliteit garanderen de ultieme klantervaring. Bezoek www.newholland.com voor meer informatie over New Holland.

New Holland Agriculture is een merk dat deel uitmaakt van CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI /MI: CNHI) een toonaangevende internationale leverancier van kapitaalgoederen met jarenlange industriële ervaring, een ruim assortiment producten en een wereldwijde aanwezigheid.Meer informatie is te vinden op de website van het bedrijf: www.cnhindustrial.com

 

 


Gepost op: 27-07-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar