Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

New Holland breidt maaidorserserie CR Revelation uit en brengt automatisering naar nieuwe hoogte

•Automatiseringssysteem IntelliSense™ maximaliseert doorvoer, en minimaliseert verliezen en beschadigd graan

•Verbeteringen in automatisch gewastoevoersysteem IntelliCruise™ II zorgen voor beter reagerend en stabieler systeem

•CR Revelation introduceert eerste Fase V-modellen en wordt uitgebreid met nieuwe CR7.80 

•Nieuwe wielaandrijving met 2-traps versnellingsbak levert meer tractie en snellere reacties

De nieuwe maaidorserserie CR Revelation van New Holland brengt automatisering met het bekroonde IntelliSense-systeem naar nieuwe hoogten en introduceert een reeks verbeteringen die de superioriteit van de maaidorser met de grootste capaciteit ter wereld nog meer versterkt.

Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line, zei: “De CR Revelation voert wederom de toon aan in de industrie: de wereldrecordhouder en meest productieve maaidorser met de hoogste capaciteit ter wereld heeft efficiëntie naar geheel nieuwe hoogten gebracht, waardoor de oogstkosten enorm worden verlaagd door minder verliezen en het allerbeste graanmonster. Hij heeft in de automatisering een enorme stap voorwaarts gezet, door de besluitvorming van de bestuurder over te nemen, voor een optimale opbrengst, graankwaliteit en bestuurderscomfort.” 

 

Automatiseringssysteem IntelliSense maximaliseert doorvoer, en minimaliseert verliezen en beschadigd graan

 

CR Revelation-maaidorsers zijn uitgerust met IntelliSense van New Holland, het proactieve en automatische systeem voor de maaidorserinstellingen, dat automatisering naar nieuwe hoogten brengt en een einde maakt aan de grote uitdaging voor de bestuurder om een maximale doorvoer te behouden en tegelijkertijd de verliezen en het beschadigde graan tot een minimum te beperken. Deze grensverleggende functie, een primeur in de industrie en tijdens de Agritechnica Innovation Award van 2017 onderscheiden met de zilveren medaille, biedt enorme voordelen voor de productiviteit van de klant: een hogere dagelijkse opbrengst, minder graanverliezen en een betere graankwaliteit. Bovendien biedt ze grote voordelen voor de bestuurder: minder beslissingen om te nemen, meer comfort en vertrouwen voor de bestuurder, minder vermoeidheid en een eenvoudige gebruikersinterface.

 

 

Met IntelliSense kan de bestuurder uit vier strategieën kiezen: Limited Loss (beperkte verliezen), Best Grain Quality (beste graankwaliteit), Maximum Capacity (maximaal vermogen) of Fixed Throughput (constante doorvoer). De gepatenteerde sensoren van de reinigingsschoen bieden zeer nauwkeurige metingen van de belasting, die de maaidorser zal gebruiken om constant de snelheid en hellingshoek van de schoepen van de Twin Rotor™, het ventilatortoerental en de opening van de voorzeef, boven- en onderzeef aan te passen, en automatisch het gewenste resultaat te leveren. De gepatenteerde automatische afstelling van de rotorschoepen zorgt voor een efficiënter vermogen van de rotor, zonder dat dit van invloed is op de dors- en afscheidingsinstellingen, wat grotere brandstofbesparingen en betere prestaties oplevert.

 

Customer Clinics in Frankrijk en Duitsland in 2017 leverden enorm positieve feedback op. Deelnemende klanten vonden het systeem intuïtief en gebruiksvriendelijk, zeiden dat het hun enorm veel vertrouwen gaf en gaven aan dat het heel handig zou zijn voor nieuwe of minder ervaren bestuurders. Bovendien merkten ze op dat het een duidelijk hoger rendement en betere graankwaliteit opleverde.

 

Verbeteringen in automatisch gewastoevoersysteem IntelliCruise™ II zorgen voor beter reagerend en stabieler systeem

 

IntelliCruise, het gewastoevoersysteem van de CR Revelation, dat automatisch de rijsnelheid afstemt op de gewasbelasting, is nu voorzien van geautomatiseerde rijsnelheidsfuncties en biedt een keuze uit drie oogststrategieën, waardoor de bestuurder het gewenste resultaat kan behalen: de nieuwe Maximum Capacity-strategie verhoogt de rijsnelheid van de maaidorser tot een maximale motorbelasting of rijsnelheid is behaald; de Fixed Throughput-strategie stemt de rijsnelheid af op een vooringestelde massastroom, zodat de productiviteit bij variërende opbrengsten gelijk blijft; de Limited Loss-strategie stemt de rijsnelheid af een ingestelde massastroom, maar als de verliezen de 50% van de trompet overschrijden, wordt de doorvoer verlaagd om de verliezen te beperken. Er zijn drie instellingen beschikbaar voor de afstelling van de grenzen van het IntelliCruise-systeem: Maximale motorbelasting, maximale rijsnelheid en gevoeligheid van de toevoersnelheid, waarmee de bestuurder de reactiviteit van het systeem kan definiëren.

 

 

CR Revelation wordt uitgebreid met nieuwe CR7.80 en introduceert eerste Fase V-modellen 

 

New Holland breidt zijn CR Revelation-serie uit met een nieuw model op instapniveau, de CR7.

Gepost op: 31-07-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar