Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

CommandPRO voor alle 6R-serie tractoren

De CommandPRO joystick van John Deere is nu beschikbaar voor alle kleine en middelgrote tractoren van de 6R-serie. Deze modellen beschikken over het nieuwe CommandCentre 4200-display, dat voorziet in alle zes AEF*-gecertificeerde ISOBUS-functies (*Agricultural Industry Electronics Foundation). Daarnaast voldoen alle modellen uit de 6R-serie boven de 130 pk nu aan de Fase V-emissienormen.

 

De vlaggenschepen van Mannheim, de 6230R en 6250R, eind 2016 geïntroduceerd met CommandPRO, stellen een nieuwe norm voor John Deere tractoren, met een joystick die een nieuwe dimensie van ergonomie en veelzijdigheid introduceert. De topsnelheid kan worden bereikt met slechts een simpele duw en er zijn 11 programmeerbare knoppen beschikbaar voor de trekhaak, PTO, SCV´s, AutoTrac-bedieningselementen, enz.

 

Dankzij de CommandPRO functionaliteit kan de snelheid van de tractor aangepast worden van topsnelheid tot nul met één druk op de knop of een beweging van de joystick. Daarnaast kunnen lagere snelheden behaald worden van 0 tot 2 km/u met de functie voor de kruipversnelling. De joystick en de pedalen kunnen tegelijkertijd worden bediend en er is geen externe ISOBUS-joystick vereist omdat de bestuurder de tractor en de ISOBUS-functies ook tegelijkertijd kan bedienen.

 

CommandPRO zal beschikbaar zijn voor het bredere assortiment van de 6R-serie, in combinatie met de AutoPowr-transmissie van John Deere, en beide functies zijn standaard op de 6R Ultimate Edition-modellen. CommandPRO kan worden besteld in combinatie met het 4600 CommandCenter display of met het nieuwe 4200 CommandCenter display. Het 4200-display beschikt over een groter scherm van 8,4 inch en vervangt het 4100-display van 7 inch. Met het display kunnen AutoTrac, Section Control, gegevensdocumentatie en andere toepassingen bedient worden. Het is tevens gereed voor alle AEF-gecertificeerde ISOBUS-functies zoals joystickbediening en gegevensoverdracht tussen tractor en werktuigen.

 

Daarnaast kunnen alle 6R-serie tractoren uitgerust worden met variabele stuuroverbrenging (VRS). Dit vereist minder armbewegingen en verlicht het sturen, waardoor u snel en soepel kunt draaien op de kopakker. Het systeem kan worden geactiveerd en gedeactiveerd vanuit de bedieningsconsole, het  CommandCentre van de tractor. Extra comfort voor de bestuurder wordt voorzien door het lederen stuur, en zelf uitschakelende richtingaanwijzer.

 

De 6145R en 6155R-modellen, uitgerust met een grote hydraulische pomp, bieden nu een krachtige maximale doorvoer van 155 liter/min. Dit is een toename van 23 procent vergeleken met de vorige pomp.

 

Met de grotere 6R-serie modellen boven de 130 pk, met motoren die voldoen aan de Fase-V norm, voldoet John Deere nu al aan de strenge emissiewaarden die van kracht gaan op 1 januari 2019 voor tractoren boven de 170 pk.

 

De laatste PowerMix-test in Duitsland laat duidelijk zien dat er geen conflict bestaat tussen lage emissiewaarden en efficiëntie van de motor. De 6250R heeft een nieuwe vloeistofefficiëntienorm gezet in het DLG-testcentrum in Groß-Umstadt, en bereikte het beste resultaat in dit pk-segment met een totaal vloeistofverbruik van slechts 364g/kWh in transportmodus.

 


Gepost op: 04-08-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar