Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Betere kwaliteit en hogere productiviteit Axial-Flow 250-maaidorser

Nieuwe modellen vervangen 240-serie als maaidorsers voor 2019 / AFS Harvest Command™-automatisering minimaliseert graanverliezen en -schade, maximaliseert opbrengst / Regelsysteem toevoersnelheid stemt belangrijkste machine-elementen af op gewasvolume / Graancamera analyseert constant kwaliteit / Zeefdruksensor en automatisch ventilatortoerental behouden ideale druk onder wisselende omstandigheden

 

 

Case IH introduceert drie nieuwe Axial-Flow-maaidorsers in de 250-serie van 2019, met een aantal nieuwe geautomatiseerde functies, ontwikkeld zodat bestuurders het rendement van de machine gemakkelijker kunnen verhogen, voor wat betreft gewasdoorvoer en -kwaliteit, en vervangt daarmee de bestaande 7240-, 8240- en 9240-modellen. 

 

“De herzieningen van de Axial-Flow-maaidorsers van de 250-serie zijn bedoeld om de productiviteit van zowel bestuurder als machine te verbeteren”, aldus August Von Eckardstein, Case IH Product Marketing Manager Oogstmachines voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

“Ons doel was om te helpen met de besluitvorming en om de instellingen van de gehele machine voor een gewenst resultaat te vergemakkelijken. Op die manier kan de maaidorser niet alleen helpen de prestaties van een ervaren bestuurder te verbeteren, maar ook een minder ervaren bestuurder meer vertrouwen geven en het meeste uit de machine laten halen.”

 

Nieuwe AFS Harvest Command™-automatisering

 

De AFS Harvest Command™-automatisering vormt het hart van de veranderingen van de nieuwe 7250, 8250 en 9250 Axial-Flow-maaidorsers.  Dit geheel nieuwe technologiepakket gebruikt zestien sensors om de machine voortdurend in de gaten te houden en past zeven verschillende instellingen aan, om het rendement van de maaidorser te maximaliseren. Het automatiseringssysteem wordt bediend via de AFS Pro700-terminal en kan momenteel tarwe, koolzaad, graan/maïs en sojabonen verwerken. Met slechts een aantal selecties gebaseerd op gewassoort en -omstandigheden kan de bestuurder de instellingen van de machine afstemmen op een gewenst resultaat.

 

De basisversie van de AFS Harvest Command™ is uitgerust met het beproefde Automatische gewas instellingssysteem. Op die manier kunnen instellingen, zoals ventilatortoerental en dorskorfspeling, automatisch worden afgestemd op de gewassoort die op de AFS-terminal is geselecteerd, waardoor de elementen niet meer afzonderlijk hoeven worden ingesteld.  De bestuurder kan de maaidorser onderweg afstellen en de instellingen voor toekomstig gebruik opslaan.

 

De volgende versie, met Feedrate controle (toevoersnelheidregeling), stemt de rijsnelheid af op de gewasbelasting voor een gewenst resultaat; prestaties voor de regeling van verliezen, maximale doorvoer of constante doorvoer.  De bestuurder stelt de maximale motorbelasting en rijsnelheid in, en Feedrate Control werkt naar die grenzen toe. Het nieuwe Feedrate Control-systeem stemt de rijsnelheid nauwkeuriger af op het gewas en de belasting van de rijaandrijving.  Feedrate Control, dat als alleenstaande functie kan worden gebruikt, werkt met alle gewassoorten.

 

De topuitvoering loopt over van de AFS Harvest Command™-automatisering, die het dors- en reinigingssysteem automatisch afstemt op dezelfde gewenste resultaten als Feedrate Control, en bovendien de graankwaliteit bewaakt. Hiervoor wordt een camera gebruikt en de zeefdruk gemeten ter ondersteuning van het automatische instelproces van de machine, om onzuiverheden in het graanmonster te minimaliseren en de beste graankwaliteit te behouden, een eigenschap waar de Axial-Flow-maaidorser bekend om staat.  

 

“De graancamera van de AFS Harvest Command™-automatisering gebruikt een gepatenteerde multispectraal lichtbundel – zichtbare en onzichtbare spectrums – om gebroken graan en onzuiverheden nauwkeuriger te detecteren”, aldus August von Eckardstein.  

 

“Deze gepatenteerde technologie helpt de graancamera de kwaliteit nauwkeuriger te monitoren, door het graan met UV, blauw, groen, rood en infrarood licht te verlichten. De combinatie van de vijf lichtspectrums biedt een betere detectie van het zetmeel dat vrijkomt uit gebroken graan. De AFS-terminal waarschuwt de bestuurder als vuil de helderheid van de camera beïnvloedt.”

 

Dankzij de volledige automatisering kan AFS Harvest Command™ op vier verschillende manieren worden gebruikt. In alle gevallen stelt de bestuurder de maximaal beoogde motorbelasting en rijsnelheid in voor de maaidorser en gaat aan de slag in: 

 

•Rendement: de maaidorser werkt op een snelheid die aanvaardbare graanverliezen van de rotor en het reinigingssysteem garandeert.

•Constante doorvoer: de maaidorser houdt een beoogde doorvoer aan door de snelheid aan te pa

Gepost op: 16-08-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar