Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

The link between farmer and fielddata

Tijdens PotatoEurope 2019 te Kain wil CASE IH tonen welke velddata

de aardappelteler/teeltbegeleider kan gebruiken om de teelt te optimaliseren. Op de demovelden van PotatoEurope zal CASE IH tijdens het groeiseizoen 2019 tonen hoe deze data zijn aan te leveren, zijn te verwerken door de aardappelteler/teeltbegeleider en de basis vormen voor toepassing in precisielandbouw, zoals het variabel aansturen van werktuigen.

 

In de aanloop naar PotatoEurope 2019 (4 en 5 september 2019) zal Case IH een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouwtechnologie in de praktijk toepassen. Naast het RTK+ netwerk, de drone en de tractor- of opbrengstdata vervolledigt Case IH voortaan het aanbod met de SoilXplorer bodemscan, CropXplorer gewassensor en de FarmXtend App met slimme sensoren. Al deze nieuwe technieken zullen uitgebreid toegepast worden op de demovelden van Potato Europe in Kain.

 

De moderne landbouw zit in de 4.0-fase en Case IH speelt volop mee

Marc Devriese, Business Director Case IH Benelux, licht toe: ‘De moderne landbouw draait niet alleen rond ijzer en vermogen maar moet ook een antwoord bieden aan een aantal nieuwe uitdagingen. Case IH trekt volledig de kaart van de nieuwe technologieën, met een uitgebreid RTK-netwerk en het verzamelen van velddata. De regelgeving wordt steeds strenger en de traceerbaarheid wint aan belang. Daarnaast moet de voedselproductie verzekerd worden. Als constructeur willen we een antwoord bieden op gebied van automatisatie en velddata beheer, onder andere. We blijven met de klanten meedenken om de processen continu te verbeteren.’ 

 

RTK+ netwerk in heel Europa, inclusief volledige dekking in de Benelux

Case IH is de eerste producent van landbouwmachines die een volledige RTK dekking biedt in de Benelux. Voor het ogenblik zijn meer dan 1100 referentiestations in Europa beschikbaar voor Case IH gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Spanje, de Benelux-landen, Italië, Bulgarije, Roemenië en Polen. Het RTK+ netwerk groeit momenteel met gemiddeld één referentiestation per dag, aangezien de dekking binnen de EMEA regio permanent wordt uitgebreid. Dit betekent maximale bedrijfstijd en beschikbaarheid voor Case IH RTK+ gebruikers, via een centraal geregeld netwerk dat wordt onderhouden en bewaakt door Case IH’s eigen RTK+ team en dealers. Een nieuwe mobiele app voor RTK+ biedt de klant de mogelijkheid om de status van het RTK+ netwerk en de positie van hun machines te controleren wanneer hun eenheden een RTK+ signaal ontvangen via een GSM-netwerk.

 

Velddata via AFS Mapping

De Case IH-trekkers die af fabriek uitgerust worden met een geleidingsysteem maken het mogelijk om een heleboel data uit de trekker te halen. Naast de positie kunnen bijvoorbeeld ook het verbruik, gevraagd vermogen, wielslip… duidelijk en nauwkeurig in kaart gebracht worden. Op deze manier beschikt de landbouwer of loonwerker over ware bodemkaarten die hem verder kunnen helpen om later meststoffen, effluenten, kalk… optimaal en plaatsspecifiek aan te wenden in functie van de noden van de bodem.

 

Velddata via de Precision Hawk drone

De drone van Precision Hawk wordt in exclusiviteit verdeeld door het Case IH-netwerk in Europa. Dankzij de sensoren op de drone kunnen ondermeer GNDVI (stress/activiteit van de plant) en ENDVI (hoeveelheid/massa van de plant) metingen plaatsvinden. De landbouwer krijgt op deze manier een plaatsspecifiek toestand van de ontwikkeling van het gewas en kan vervolgens de aangewende dosissen mest- en/of spuitstoffen moduleren zodat het gewas zich verder optimaal kan ontwikkelen.

 

SoilXplorer, CropXplorer en FarmXtend App zorgen voor bijkomende velddata 

Case IH vervolledigt het aanbod aan sensoren met de voorstelling van drie nieuwe partners. De SoilXplorer is een kant-en-klare oplossing voor het on-the-go bodemscannen en werktuigen variabel aan te sturen. Dankzij de niet-invasieve meting kan er het jaar rond gescand worden. Deze SoilXplorer kan bovendien werktuigen aansturen, om bijvoorbeeld de diepte van de bodembewerking aan te passen in functie van de gemeten verdichting. CropXplorer is een gewassensor om de stikstofopname van de planten te meten en de toediening van meststoffen achteraf variabel te laten verlopen. FarmXtend App biedt een bijzonder weerstation om betrouwbare data te leveren aan de landbouwer, maar ook adviesmodules, een draadloze en verbonden regenmeter of slimme bodemsensoren. Al deze nieuwe technieken zijn vandaag reeds klaar voor de praktijk, zijn te verkrijgen via de Case IH dealer, en zullen volgend jaar uitgebreid toegepast worden in de aanloop naar Potato Europe.

 

Toepassingskaarten

Data verzamelen is maar de eerste stap. Vervolgens moeten de data’s verwerkt worden. Uiteraard spelen de landbouwer, teeltbegeleider en teeltadviseur een cruciale rol. Ca

Gepost op: 28-09-2018

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar