Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

75.000ste CVT Transmissie in Antwerpen

Op 7 maart om 13h45 rolde bij CNH in Antwerpen de 75.000ste CVT transmissie van de assemblagelijn. Een mijlpaal in de geschiedenis van de Plant. De versnellingsbak werd speciaal voor deze gelegenheid in goudkleur gespoten en zal gemonteerd worden in een New Holland T7.230 Auto Command. De trekker werd aangekocht door Grondwerken Van Der Velden uit Loenhout bij New Holland dealer Kenis. Beide waren aanwezig op het feestelijk moment.

 

Een Continu Variabele Transmissie (of CVT) zorgt ervoor dat er zonder schakelen kan worden gewerkt tijdens het rijden. Dankzij die traploze versnelling en een nauwkeurigheid van 0.01 km/h kan er tijdens allerlei bewerkingen van het land een continu vermogen worden gebruikt waardoor de tractor vloeiend rijdt. De topsnelheid bedraagt 50 km/h.

 

In 2009 werd in Antwerpen gestart met de bouw van deze CVT.  Eerst voor de grote modellen, en vanaf 2012 werd het gamma uitgebreid met CVT transmissies voor de kleinere lijn. 

 

De transmissie was van in het begin een succes en werd in 2010 zelfs bekroond met de ‘Tractor of the year’ award.  Ook nadien heeft de NH tractor nog verschillende awards gewonnen in dit segment.

 

Bij CNH in Antwerpen worden 4 verschillende CVT transmissies gebouwd :

•De kleinste is de APH CVT voor tractoren van 125 tot 180 Pk.  

•De APH SWB CVT wordt gebouwd voor tractoren van 165 tot 225 Pk.

•De CCM LWB CVT is voor tractoren van 175 tot 240 PK. 

•De grootste CVT transmissie, de CCM LWB CVT Heavy Duty is bestemd voor tractoren van 275 tot 315 Pk. 

 

De fabriek in Antwerpen bouwt zowel de tandwielen, assen als tandwielkasten voor de CVT aandrijflijn.  Via de logistieke processen worden de stukken aan de assemblagelijnen geleverd. Na het samenbouwen worden de aandrijflijnen getest.  Vervolgens worden deze producten naar Engeland, Oostenrijk of Amerika verstuurd waar de tractor volledig wordt afgewerkt.

 


Gepost op: 08-03-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar