Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Kverneland Turbo T i-Tiller – de smart farming cultivator

Tijdens SIMA 2019 introduceert Kverneland de Kverneland Turbo i-Tiller. De intelligente cultivator met Smart Farming technologie. De Kverneland Turbo T i-Tiller is ontworpen om de beste werkkwaliteit te leveren met de hoogste output, terwijl de laagste operationele kosten worden gegarandeerd. Daarom worden de diepte- en egalisatie instellingen direct vanuit de trekkercabine door de ISOBUS-terminal geregeld. Bovendien is de diepte-instelling gekoppeld aan de On-The-Go Dynamic Traction Control om brandstof te besparen. Een automatische overbelastingsbeveiliging, Auto-Protect genaamd, beschermt het frame van de machine. 

 

 

Kverneland Turbo T i-Tiller: Gemakkelijk, veilig en efficiënt voor gebruiker en milieu. Beste prestaties tegen lage bedrijfskosten dankzij Kverneland Smart Farming oplossingen.

 

Cultiveren is een intensieve manier van werken, wat vraagt om genoeg vermogen voor het trekwerk en het goed mengen van de grond. Een mooie afwerking met een perfect geëgaliseerde grond is vereist voor de volgende stappen van grondbewerking die uiteindelijk voor een perfecte zaadgroei zorgen. Het weer en de bodemgesteldheid variëren. Daarom moet de cultivator over een grote flexibiliteit en capaciteit beschikken om de klus op de meest efficiënte manier te klaren voor de gebruiker, het milieu en de kosten.

 

Kverneland Turbo T i-Tiller met On-The-Go Dynamic Traction Control – meer voordelen voor gebruiker en milieu. 

De Dynamic Traction Control en Auto-Depth  voor diepte en egalisatie instellingen van de Turbo T i-Tiller bespaart tijd en verhoogt de werksnelheid.

De werkdiepte van de machine en de hoogte van de egalisatie-apparatuur kunnen eenvoudig worden ingesteld door op een knop op de terminal te drukken. Het Smart System van de Turbo T i-Tiller start automatisch met het opzetten van alle hydraulische cilinders! Afhankelijk van de bodemgesteldheid kan de diepte aan de voor-/achterkant op elk moment en tijdens het rijden worden aangepast. 

Trekker en cultivator bereiken de meest positieve samenwerking: het brandstofverbruik wordt verminderd en extra gewicht op de trekker wordt vermeden. De On-The-Go Dynamic Traction Control brengt het gewicht van de voorwielen over op de trekkerkoppeling om meer grip en tractie te geven aan de trekker. In heuvelachtige omstandigheden wordt de druk voortdurend aangepast om altijd de geselecteerde druk te handhaven. Het resultaat is minder brandstofverbruik, minder slijtage van de banden door uitglijdende controle en een betere bodemstructuur door het vermijden van verdichting. 

Het overbelastingsbeveiligingssysteem Auto-Protect reageert op obstakels of zijdelingse krachten (rechts/links of beide samen). Het Smart System tilt de machine op als de waarden een bepaald significant niveau overschrijden, bijvoorbeeld als de gebruiker de aangetaste krachten op de machine verkeerd inschat of verkeerd gebruikt door de machine te draaien zonder de hoogste trekkracht te heffen of te hoog te bereiken. Dit garandeert een langere levensduur en een betere cost of ownership. 

De Smart Systems Dynamic Traction Control en Auto-Depth helpen de gebruiker om de Turbo T i-Tiller met geoptimaliseerde snelheid en afstelling te sturen. Aanvullende informatie zoals uur- en ha-teller kan ook worden gebruikt voor de documentatie. 

Het Smart System van de Turbo T i-Tiller bespaart brandstof, verhoogt het comfort voor de bestuurder, verlengt de duurzaamheid van de machine en beschermt het milieu door bodemverdichting te voorkomen.

 


Gepost op: 12-03-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar