Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Werktuigendagen 2019: een unieke kijk op de landbouw!

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 vindt naast de expresweg N60 in Oudenaarde de 34ste editie van de Werktuigendagen plaats. Met bijna 200 exposanten en 70.000 bezoekers is dit evenement een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met landbouw. De organisatoren gaan opnieuw uit van het vertrouwde concept, maar leggen enkele frisse accenten.

 

De Werktuigendagen zijn de voorbije halve eeuw uitgegroeid tot een begrip in de landbouwwereld. Dit heeft alles te maken met het unieke karakter van dit evenement: geen statische tentoonstelling, maar de land- en tuinbouw in beweging. Meer dan 300 moderne machines demonstreren en werken ter plaatse, wat ongezien is op deze schaal.

De demonstraties, die plaatsvinden op een terrein van ruim 120 hectare, zijn gegroepeerd rond 3 sectoren: akkerbouw, tuinbouw en de groensector. Bijna alle aspecten komen aan bod: van het oogsten van gewassen over grondbewerking, zaaien, spuittechnieken, onkruidbestrijding, inkuiltechnieken tot bemesting en landschapsonderhoud.

De Werktuigendagen zetten deze editie verder in op de professionalisering van het demogebeuren met 4 themademonstraties: het inwerken van maïsstro, mechanische onkruidbestrijding (in samenwerking met Inagro), irrigatie en fertigatie (in samenwerking met PCG) en een vergelijking van spuittoestellen (in samenwerking met PCLT).

Op deze manier hoopt de organisatie de hedendaagse landbouwer optimaal te informeren over een aantal actuele thema’s en hem te helpen in de zoektocht naar een gepaste oplossing.

 

Verrassend veelzijdig

Ook naast de demo’s valt in Oudenaarde heel wat te beleven. Zo vinden de bezoekers er een groot aanbod aan teelten (door de deelnemende zaadfirma’s voor de gelegenheid gezaaid of gepland) en een uitgebreide tentoonstelling van producten en diensten. Dierenliefhebbers kunnen zaterdag terecht op de provinciale fokveedag voor runderen. En voor wie niet genoeg kan krijgen van machines, is er ook nog het oldtimergebeuren. Je kan dus zowel moderne als historische landbouwmachines live aan het werk zien.

Op het terrein achter het Moriaanshoofd, vlakbij de hoofdingang, richt de organisatie een Park&Tuin-zone in, met onder meer demonstraties van grasmaaiers en zelfs boomwerken. Blikvanger daar is het unieke spektakel van STIHL TIMBERSPORTS®. Na de gesmaakte demo van 2017 zijn de Werktuigendagen nu de trotse gastheer van het Benelux Championship 2019 en de European Trophy. De beste atleten van de Benelux en Europa zakken naar Oudenaarde af om het tegen elkaar op te nemen in de koningsklasse van de houthakkerssport. De spanning zal dus 2 dagen lang letterlijk en figuurlijk te snijden zijn!

 

 

 

Praktische info

Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 september 2019, van 09.00u tot 18.00u.

Waar: langs de N60 in Heurne (Oudenaarde)

Toegangsprijs: € 13, kinderen (-12j) gratis

Voor meer info: www.werktuigendagen.be

 


Gepost op: 02-07-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar