Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Vicon introduceert nieuwe zij-afleg hark met carrier frame

Vicon introduceert de nieuwe Andex 705 Evo + Vario zij-afleg hark met carrier frame en een werkbreedte van 6,65-7,85m. De hark biedt meer flexibiliteit, gebruikersgemak en kwaliteit.

 

Flexibiliteit, comfort en kwaliteit

De nieuwe Vicon Andex 705 Evo en Vario is een zij-afleg hark met carrier frame. Deze hark biedt meer flexibiliteit, bedieningscomfort en een hogere kwaliteit van het ruwvoer dankzij de TerraLink Plus bevestigingsarm van de rotor.

 

Meer comfort in gebruik

Bij de ontwikkeling is sterk gelet op het comfort voor de gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eenvoudig aankoppelen, automatisch inklappen van het zwadbord en de (optioneel) hydraulische transportvergrendeling. Daarnaast wordt de hark standaard geleverd op brede 380/55-17 transportbanden voor een betere wegligging en bescherming van de bodem. Ook de directe besturing van de transportbanden is aangepast, wat zorgt voor een betere wendbaarheid in het veld en op de weg. Diverse opties, zoals tandemassen onder de rotor maken het mogelijk om de machine individueel naar de wensen van de klant aan te passen. 

 

Hogere kwaliteit van het ruwvoer door Touch-Down-Effect

Met de vernieuwde functie “TerraLink PLUS” biedt de bevestigingsarm van de rotor extra voordelen met een nog betere aanpassing van de bodem door het Touch-Down-Effect. De PLUS biedt meer flexibiliteit met 8° meer bewegingsvrijheid, wat leidt tot meer precisie en daarmee een PLUS voor ruwvoerkwaliteit. Het Touch-Down-Effect is vergelijkbaar met de aanvlieghoek van het landingsgestel van een vliegtuig. Het zorgt voor soepel en schoon harken, maar voorkomt ook dat bij het uitheffen (tot een bodemvrijheid van 500mm!) de zwaden op de kopakker worden aangeraakt. 

 

Met de ontwikkeling van deze nieuwe zij-afleg hark biedt Vicon een universele oplossing voor vele toepassingen. 

 

Flexibiliteit bij het harken

De nieuwe Andex 705 Evo biedt een grote flexibiliteit door de zij-afleg van het gras. Dankzij de kleinere rotordiameter van de achterste rotor, zorgt de Andex 705 voor een perfecte zwadafleg. De verschillende rotordiameters zorgen voor minder wikkelen en rollen (worsten draaien), waardoor er een perfect zwad voor de nalopende werktuigen komt te liggen. De Vario uitvoering maakt het mogelijk om twee aparte zwaden te maken. Geschikt bij zware snedes op kleine pick-ups. 

 

Vicon Andex 705 Evo + Vario – Technische Gegevens

ViconAndex 705 EvoAndex 705 Vario

Werkbreedte (m)6,656,65/7,85m

Transportbreedte (m)2,802,80

Transporthoogte(m)3,993,99

Gewicht (kg)2.2402.300

Aantal tanden/

Tanden per Arm11,12 / 411,12 / 4

Min. KW/pk40/5640/56

 

Gepost op: 05-09-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar