Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Kverneland iXtrack T6 – Voor maximale productiviteit en prestaties

Every Crop Deserves the Best Care

 

Kverneland breidt de nieuwe getrokken spuitenserie iXtrack uit met de iXtrack T6. Met dit model komt Kverneland in een compleet nieuw marktsegment met een inhoud tot max. 7600ltr voor een maximale productiviteit en prestaties, want every crop deserves the best care!

  

Eenvoudig in gebruik – Geschikt voor elke boer

"De iXtrack T6 is ontwikkeld voor maximale prestaties en productiviteit in combinatie met nauwkeurig, eenvoudig en kosteneffectief spuiten", zegt Bert van der Horst, Product Manager CropCare. De spuittechnologie van Kverneland zorgt ervoor dat het spuiten op de meest eenvoudige en efficiënte manier gebeurt, aangezien het spuiten met hoge precisie een belangrijke factor is in onze huidige samenleving. De oplossingen van Kverneland helpen de gebruiker bij het maximaliseren van zijn productiviteit, maar met behoud van nieuwe functies waarmee hij gemakkelijk kan werken. De iXtrack T6 is bijvoorbeeld standaard uitgerust met het ErgoDrive-kopakker managementsysteem voor het activeren van de boomfuncties en het bijsturen met slechts één druk op de knop, voor maximaal bedieningsgemak.

 

Precisie spuiten door optimale spuitboom controle

De iXtrack T6 is uitgerust met een vering in de parallellogram constructie van de spuitboom, wat actief is in de werkpositie, maar ook op transport. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit van de spuitboom. De stabiliteit in het veld zorgt voor een optimale spuithoogte, wat bijdraagt aan een betere kwaliteitsbespuiting. 

 

Dankzij het slanke model van de tank, worden de beschikbare HSA aluminium of HSS metalen spuitbomen langs de tank geplaatst, met een transportbreedte van binnen de 2.55m en een maximale transporthoogte van 3.50m (bij een 40m spuitboom), en met voldoende afstand tot de trekkercabine. Het lage zwaartepunt van het frame zorgt voor perfect stabilitieit in het veld en op de weg.  Met deze technische eigenschappen zorgt de T-serie voor een rustige en stabiele loop in het veld en een fantastische wegligging in het transport. Veilig en efficiënt.

 

Boom Guide biedt extra gebruiksgemak. Twee ultrasone sensoren op de spuitboom kunnen de spuithoogte via de centrale hellingcorrectie en lift functie bedienen. Dit kosten efficiënte systeem is geschikt voor lichte glooiingen en oneffen gewassen. Boom Guide Pro is een ultrasoon besturingssysteem voor de spuitboomhoogte, dat de spuitboomlift, de hellingcorrectie en de onafhankelijke hellingcorrectiecilinders aanstuurt.  

- Gemak: ontlasting van de bestuurder nu hij zich op de spuitklus kan concentreren terwijl de spuitboom op de juiste hoogte blijft. 

- Minder drift: constantere en juiste hoogte van de spuitdop boven het gewas.

- Meer capaciteit: maakt sneller rijden mogelijk, ook in het donker. 

- Compatibel met ISOBUS: gemakkelijk aan te sluiten op elke (trekker-) terminal die compatibel is met ISOBUS. 

- Crop-modus en soil-modus: volg voor een gelijkmatige toediening de bovenkant van een gesloten gewas of volg het grondoppervlak als er sprake is van een ongelijk, open gewas of bij rijgewassen

 

Daarnaast introduceert Kverneland een nieuw systeem, geschikt voor vlakke omstandigheden voor spuitbomen van 33 tot 40m. Dit balanceringssysteem vereist geen elektronische spuitboom ondersteuning. Beide balanceringssystemen hebben het voordeel van een perfecte spuitboombegeleiding bij een hogere snelheid met zorg voor een juiste spuitafstand tussen spuitboom en gewas. Efficiënt en minder kans op drift. 

 

Stabiliteit – Constante werking van spuitdoppen en veilig op de weg

Dankzij stabiliteit van de spuit, werken spuitdoppen constanter wat bijdraagt aan een hogere kwaliteitsbespuiting. De iXtrack T6 heeft een laag zwaartepunt en is niet gelast maar geklonken. Dit biedt een maximale flexibiliteit en optimale sterkte aan het frame. Hierdoor zijn hogere snelheden mogelijk, zowel tijdens het werk als op de weg.  

 

Het centrale frame in combinatie met het gepatenteerde tankontwerp geeft de veldspuit een zeer laag zwaartepunt en compacte afmetingen die gunstig zijn voor het eenvoudig draaien op de kopakker, hogere werksnelheden en eenvoudige stalling of parkeren. Dit betekent stabiliteit op de weg, als ook in kleine velden of in heuvelachtige omstandigheden.  

 

De iXtrack T6 biedt maximale gebruiksvriendelijkheid en comfort door een stuur-as die bijdraagt aan een uitstekende stabiliteit in verschillende veldomstandigheden. De spoorbreedte kan worden gekozen van 1,80 tot 2,25 meter. Dit zorgt voor maximale stuurmogelijkheden met een kleine draaicirkel. De spatborden volgen de stuurhoek en bieden volledige bescherming van de spuitdoppen, ook in bochten. De combinatie van smalle, maar hoge banden is ideaal in rijgewassen om de bodemverdichting te verminderen

Gepost op: 05-09-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar