Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Vicon introduceert nieuwe 8.75m QuattroLink vlindermaaier met kneuzer

Vicon breidt haar serie vlindermaaiers uit met den nieuwe heavy-duty EXTRA 787T vlindermaaier. Een 8.75m brede vlindermaaier voorzien met de unieke QuattroLink ophanging, ontwikkeld voor lange werkdagen. 

 

Maaien met hoge nauwkeurigheid en prestaties 

De nieuwe EXTRA 787T is gebaseerd op het platform van de Vicon EXTRA700 serie schijvenmaaiers met kneuzer. Voorzien van de welbekende QuattroLink ophanging, SemiSwing stalen kneusvingers en dubbel verstelbare kneuzerplaat. De EXTRA 787T is ontwikkeld voor maximale prestaties met een uitstekende bodemvolging, gemakkelijke bediening en veelzijdigheid. 

 

De vlindermaaier bestaat uit twee 3.2m brede maai-units, voorzien van 8 maaischijven met drie messen per schijf. Deze combinatie kan worden gebruikt vanaf 180pk. De EXTRA 787T is leverbaar met simpele bediening via de hydrauliekventielen van de trekker of met een optionele ComfortControl joystick, een elektro/hydraulisch voorkeuze.

 

Vicon QuattroLink racewagen technologie voor schijvenmaaiers

De maai-unit wordt door vier armen voortgetrokken op een vaste draagarm, waardoor de maai-unit onafhankelijk de bodem kan volgen, met grote nauwkeurigheid en snel reagerend op de wisselingen in het veld. De bewegingsvrijheid van de maaier is enorm met een verticaal bereik van 700mm en een pendelende werking van 30°. De 4-arms ophanging garandeert constante bodemdruk onder alle omstandigheden.

 

Net zoals bij een racewagen is er de wens voor perfect contact met de bodem voor hogere rijsnelheden en mogelijkheid om aan te passen aan verschillende percelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen die je zult merken tijdens het maaien met de EXTRA 700 serie. De 4-arms ophanging van de maai-unit geeft ongekende flexibiliteit voor de juiste bodemaanpassing bij hogere rijsnelheden en de verschillende percelen voor meer productiviteit.

 

Veelzijdige oplossing 

De nieuwe kneuzerplaat kan versteld worden aan zowel voor als achterzijde voor een perfecte afstelling afhankelijk van het gewas. Het voorste deel is afzonderlijk in te stellen afhankelijk van de gewasgrootte, zelfs voor een zware eerste snede, om eventuele verstoppingen te voorkomen. Het achterste deel is verstelbaar om de gewasdoorvoer te begeleiden richting het zwad of voor het luchtig breedspreiden.

 

Door slim gebruik te maken van de centrifugaalkrachten presteren Vicon SemiSwing stalen kneusvingers beter dan vele andere kneuzersystemen. SemiSwing zorgt voor een agressief kneuseffect met tegelijkertijd een uitstekende tandbeveiliging die nauwelijks zal slijten. Tijdens het werk blijft de tand in een vaste positie, waardoor volledig gekneusd wordt met minimale slijtage.

 

Efficiënt in transport

De Vicon EXTRA 787T klapt over het “dode punt” in transportpositie, zodat deze niet buiten de trekker uitsteekt aan de zijkant. Hij blijft onder de 4m in transport en optioneel kunnen de beschermkappen hydraulisch vanaf de trekkercabine worden ingeklapt. Standaard kan de vlindermaaier in transportpositie worden weggezet. 

 

Technische Gegevens, Vicon EXTRA 787T

 

EXTRA 787T

Werkbreedte8.75m

Aantal schijven2 x 8 driehoekige maaischijven

KneuzerSemiSwing Stalen kneusvinger

Ben. vermogen, min, kW/pk130/180


Gepost op: 05-09-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar