Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Nieuwe generatie Kverneland ploegen: De 2300 S, 3300 S, 3400 S

Veiliger op de weg, beter in het veld

 

Kverneland werkt aan een nieuwe generatie gedragen wentelploegen. Deze ploegen zijn gebaseerd op bestaande kernpunten: robuust, gebruiksvriendelijk en sterk presterend. Het doel is beter en winstgevender ploegen. De nieuwe lijn ploegen is voorzien van vele innovaties die werden ontworpen voor de 2500 i-Plough®. Deze ploeg sleepte hiermee reeds vele internationale prijzen in de wacht. Zo worden o.a. de unieke veilige transportoplossing en de nieuwe hoge ploegboom met deze ‘facelift’ geïntroduceerd.  

 

Veilig op transport

Om wegtransport zo veilig en comfortabel mogelijk te maken zal de unieke Kverneland transportoplossing beschikbaar zijn op de nieuwe generatie (optie). Met deze oplossing volgt de ploeg de trekker als een aanhanger. Door het draaipunt in de kop zwenkt de ploeg in bochten en rotondes niet meer uit, maar volgt de trekker waardoor transport comfortabel is, maar ook veilig voor andere weggebruikers. 

 

Hoogwaardige ploegprestaties

Om het ploegwerk te verbeteren maakt ook de nieuwe ploegboom zijn opwachting op de nieuwe generatie ploegen. Het zogenoemde ‘aero-profiel’ ontwerp met zijn vloeiende lijnen en 80cm bodemvrijheid verbetert de doorstroming, vooral in condities met veel gewasresten en zelfs staande groenbemesters. Deze ploegboom heeft zich reeds bewezen op de 2500 i-Plough; gebruikers zijn lovend over de stabiele loop en de grote hoeveelheden gewasresten die de ploeg ermee aan kan. 

Op deze nieuwe ploegbomen zitten zo min mogelijk lasnaden om de constructie zo sterk mogelijk te maken. Deze nieuwe ploegbomen zijn net als het huidige model hol, zodat het gewicht en de vermogensbehoefte laag blijven, en daarmee ook het brandstofverbruik.

 

Het vernieuwde ontwerp van de bladveren op het Auto-Reset beveiligingssysteem maken ook deel uit van de facelift. Naast het modernere ontwerp is het simpeler geworden om aparte veerbladen toe te voegen of af te nemen, zonder het complete veerpakket te hoeven ontspannen. 

 

Nog een handige toevoeging is de zeer populaire centrale verstelling van de voorscharen. Door met één stelmoer de hoogte links én rechts tegelijk instelbaar te maken is het afstellen niet alleen simpeler en sneller, maar nodigt het ook uit naar het zoeken van de juiste diepte. Voor goed ploegwerk is de perfecte afstelling van de voorscharen van cruciaal belang.

 

Kverneland naamgeving nieuwe generatie

De naamgeving van de nieuwe modellen wordt op een nieuwe manier ingedeeld, in lijn met de 2500 i-Plough. Hoe groter het nummer, hoe groter de ploeg. Daarnaast verwijst de toevoeging Variomat naar het traploze verstelling van de ploegbreedte. 

 

Kverneland 2300 S Variomat & Kverneland 3300 S Variomat

“De 2300 S en 3300 S zijn sterke en gebruiksvriendelijke wentelploegen voor middelzware tot zware bodems, en passen nu nog beter bij moderne trekkers” vertelt Michiel Kisteman, Product Manager Grondbewerking. De Kverneland 2300 is leverbaar van 3- tot 5-schaar en is geschikt voor trekkers tot 240 pk. De 3300 is leverbaar van 3- tot 6-schaar en is geschikt voor trekkers tot 330 pk.

 

Kverneland 3400 S & Kverneland 3400 S Variomat

De 3400 modellen zijn geschikt voor zowel on-land als in de voor ploegen. Het omstellen hiertussen gaat zeer snel. Door de slimme bouw en het hoogwaardige Kverneland staal is dit gedragen model leverbaar van 5- tot maar liefst 7-schaar. 

“De Kverneland 3400 is de ideale on-land ploeg en de juiste keuze voor bedrijven met grote trekkers tot 350 pk, al of niet op rupsbanden.” aldus Michiel Kisteman, Product Manager Grondbewerking. 

 

De nieuwe modellen zijn te bestellen vanaf eind 2019, voor levering in de zomer van 2020.

 

Specifications

 

ModelScharenPackomat

voor x scharenPuntafstand (cm)

2300 S Variomat3-53-485-100

3300 S Variomat3-63-685-100

3400 S (*)5-6-785-100

3400 S Variomat (*)5-6-785-100

(*) 5-7 schaar voor 85 cm puntafstand, 5-6 schaar voor 100 cm puntafstand. 

 

 

 

 

 


Gepost op: 05-09-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar