Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Nieuwe Case IH Vestrum CVXDrive combineert kenmerken van grote tractoren met topspecificaties en compacte afmetingen

Vier nieuwe Vestrum CVXDrive-modellen van Case IH met 100-140 pk (max.), geïntroduceerd op SIMA 2019, winnen onderscheiding en verkopen / Nieuw dakraam en geavanceerde geleidingssystemen aangekondigd / Uitgerust met technologie van de continu variabele transmissie (CVT) / Modellen met vier cilinders en vierwielaandrijving combineren topspecificaties met compacte afmetingen en uitstekende wendbaarheid / Hyperperformante hydraulica ideaal voor werkzaamheden met voorlader / Moderne stijl gebruikt ontwerptaal van grotere Case IH-modellen


De nieuwe Vestrum CVXDrive-tractoren van Case IH zijn goed ontvangen door juryleden en klanten, en zijn op SIMA 2019 onderscheiden met de titel Machine van het Jaar 2019 in de categorie middenklasse tractoren.

De vier modellen hebben een vermogen uiteenlopend van 100-140 pk (max.) en combineren de compacte afmetingen, de wendbaarheid en het gebruiksgemak van een 4-cilinderontwerp met de geavanceerde technologie, de topspecificaties en het comfort van de grotere modellen van het merk.

De nieuwe serie omvat de eerste Case IH-tractor in de 100 pk-klasse met de populaire continu variabele CVXDrive-transmissie en automatisch productiviteitsmanagement (APM) van de onderneming, die bijdragen aan een grotere operationele efficiëntie en een lager brandstofverbruik.

“Het is geweldig om te zien wat een succes deze nieuwe tractor heeft”, aldus David, Schimpelsberger, Product Marketing Manager bij Case IH. “We hebben al honderden orders ontvangen van alle Europese markten. Dankzij de combinatie van kenmerken van topklasse met de CVXDrive-transmissie zijn ze een geweldige keuze voor gemengde boerderijen en zuivelbedrijven, loonbedrijven en wegwerkbedrijven die een tractor zoeken die evengoed thuis is op het land en op de weg als in krappe ruimtes voor werkzaamheden met lader.

“De naam ‘Vestrum’ betekent ‘uw’ in het Latijn, wat aangeeft dat het kiezen van een nieuwe tractor een heel persoonlijke beslissing is. Ondanks dat de tractor nieuw is dit jaar, kondigen we nu al verdere optionele kenmerken aan.”


Brandstofzuinige, krachtige en schone motoren
De Vestrum CVXDrive past in de Case IH-serie tussen de Luxxum-modellen met een vermogen van 100-120 pk en de Maxxum-tractoren met 115-145 pk. De modelbenaming van de Vestrum 100 CVXDrive, Vestrum 110 CVXDrive, Vestrum 120 CVXDrive en Vestrum 130 CVXDrive duidt op het nominale motorvermogen bij 2.200 tpm, terwijl de maximale vermogens van 110, 120, 130 en 140 pk worden gegenereerd van 1.700 tot 1.900 tpm.

Elk Vestrum CVXDrive-model wordt aangedreven door een 4,5-liter, 4-cilinder FPT-motor met een common-rail injectiesysteem, uiterst geavanceerde wastegate turbocompressor en intercooler, voor de ontwikkeling van een sterke koppeltoename bij lage motortoerentallen. De maximumkoppels van 520 Nm, 551 Nm, 610 Nm en 630 Nm voor de vier modellen worden gegenereerd bij slechts 1300 tpm, terwijl het toonaangevende onderhoudsinterval van 600 uur de uitvaltijd en bedrijfskosten tot een minimum beperkt.

Ze hebben een uitstekende brandstofefficiëntie en voldoen daarmee aan de meest recente emissienormen van EU Fase V, wat inhoudt dat de hoeveelheid roetdeeltjes met nog eens 40% is afgenomen. De meervoudig gepatenteerde HI-eSCR2 selectieve katalytische reductie (SCR) van FPT vormt het hart van het nieuwe systeem en is volledig onderhoudsvrij. Alle onderdelen zijn volledig in het compacte, alles-in-één nabehandelingssysteem onder de motorkap geïntegreerd, waar zich ook de dieseloxidatiekatalysator en de injector van de dieseluitlaatvloeistof (AdBlue) bevinden.


Transmissietechnologie
Case IH heeft bijna twee decennia ervaring in de technologie van de continu variabele transmissie. Het vermogen om het motortoerental onafhankelijk te maken van de vooruitsnelheid maakt CVXDrive-modellen ideaal om mee over de weg te rijden of voor werkzaamheden op het land, zoals maaien, balenpersen, lichte ontginningswerkzaamheden en specialistische werkzaamheden.

CVXDrive biedt traploos rijden tot 40 km/u; een snelheid die met gebruik van de ‘Eco’-instelling kan worden behaald bij een motortoerental van slechts 1700 tpm, voor een minimaal brandstofverbruik. De transmissie beschikt over de technologie van de dubbele koppeling voor naadloos en volautomatisch schakelen tussen de twee mechanische groepen en maakt volledig tractievermogen beschikbaar binnen de gehele schakelgroep. De actieve stilstandregeling houdt de tractor, beladen of onbeladen, stationair, zonder gebruik van de remmen, terwijl de tractor standaard is uitgerust met een automatische parkeerrem.

Het automatisch productiviteitsmanagement (APM) zorgt ervoor dat de motor en de transmissie naadloos samenwerken, voor een vlotte, efficiënte en comfortabele tractorbediening. Om brandstof te besparen, reduceert het systeem automatisch het motortoerental, wanneer het detecteert dat minder ve

Gepost op: 20-09-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar