Hét nieuwe mechanisatieblad voor de Belgische loonwerker, melkveehouder, akkerbouwer en machinedealer.

Actueel nieuws


Bekijk hier het hele archief.

Agenda


Klik hier voor alle aankomende evenementen.Tractorpower op FacebookActueel Nieuws

Drie Agritechnica-zilveren medailles voor Amazone

Drie Agritechnica-zilveren medailles voor Amazone

Al in de aanloop naar de Agritechnica 2019 kan Amazone de eerste successen aankondigen. Zo heeft een neutrale commissie van experts benoemd door de DLG (Duitse Landbouwvereniging) gelijk al drie Amazone-noviteiten met een zilveren medaille bekroond.

Een zilveren medaille werd toegekend aan Amazonen-Werke voor EasyMix, een onderdeel van de nieuwe Amazone mySpreader-app. EasyMix wordt gebruikt voor eenvoudige beoordeling en instelling van gemengde meststoffen. Vaak worden verschillende meststoffen met elkaar gemengd om extra ritten te besparen en bedrijfskosten te verlagen. Nauwkeurige toediening van samengestelde meststoffen wordt echter steeds moeilijker naarmate de werkbreedte toeneemt, omdat verschillende meststoffen ook verschillende vlieg karakteristieken hebben. Het vinden van de juiste instelling voor alle componenten is meestal erg moeilijk. Met EasyMix biedt Amazone nu een hulpmiddel om de mengbaarheid van verschillende meststoffen te controleren en om het best mogelijke compromis te bepalen in de instelling voor verschillende mengsels.

Met AmaSelect Row, de tweede prijswinnende innovatie, biedt Amazone de mogelijkheid om voor alle machines met AmaSelect-spuitdoppen over te schakelen van volvelds toepassing naar rij-gerelateerd bandspuiten. Dit kan de kosten voor toediening van gewasbeschermingsmiddelen tot 65% verlagen. Dit vereist speciale SpotFan 40-03-spuitdoppen met een tophoek van slechts 40°. Ze werken zonder overlapping en brengen over de gehele breedte van de spuitkegel 100% van het gewasbeschermingsmiddel aan. Standaard kunnen de bandtoepassingen met een rijafstand van 50 cm en door middel van een verplaatsingskit met een bandbreedte van 25 of 75 cm worden gerealiseerd. Het omschakelen tussen de afzonderlijke spuitdopposities of tussen volvelds- en band-applicatie is mogelijk met een druk op de knop in de terminal. Voor het bijzonder belangrijke onderhouden van de juiste spuitafstand tot het doeloppervlak, speelt de combinatie van de AmaSelect spuitdoppen met de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding een belangrijke rol.

Amazone heeft zilveren medaille nr. 3 ontvangen samen met acht partners voor Nevonex powered by Bosch. Amazone ontwikkelde de functie AmaSense Weather voor het open en neutrale digitale ecosysteem. Bij veranderende weersomstandigheden ontplooien pesticiden hun effecten anders. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de locatie van het perceel veranderen de temperatuur en de luchtvochtigheid. AmaSense Weather is een sensor die de actuele temperatuur en luchtvochtigheid op de Amazone-spuitmachine detecteert. De integratie van de sensor in het Nevonex-systeem biedt de mogelijkheid om de sensorgegevens te verstrekken aan de boer, consultant of het expertsysteem. Tijdens de applicatie kan de gebruiker onmiddellijk reageren wanneer kritieke drempels worden bereikt. Met elke passage van de gewasbeschermingsspuit nemen de bevindingen over de afbakening van percelen met verschillende microklimaten toe. Hierdoor kan de gewasbeschermingsapplicatie plaatsspecifiek worden aangepast aan het microklimaat, waardoor de effectiviteit van de pesticiden verder wordt verbeterd. 

Op de Agritechnica presenteert de Amazonen-Werke meer dan 60 verschillende machines en werkende modellen, waaronder 30 nieuwe machine- en procesoplossingen, op een stand van 2.700 m² in hal 9.

Alle Amazone-noviteiten onder www.go2020.de
 
 
Foto: Amazone_EasyMix.jpg
EasyMix – Het proces in de App
 
Bild: Amazone_AmaSelect Row.jpg
Bandspuiten in rijen
 
Foto: Amazone_AmaSense Weather.jpg
Temperatuur- en luchtvochtigheidssensor AmaSense Weather


Gepost op: 07-10-2019

Huidig magazine:
AbonnementenBuienradar