De terugkeer van de eindeloze veelzijdigheid: Aperion is back!

4 juli 2024

De Aperion, de aanhangwagen met transportband made in Strautmann, is sinds de introductie op Agritechnica 2015 weer leverbaar in zijn beproefde ontwerp. De eerste machines zullen klaar zijn voor de oogst van 2024. Hiermee voldoet Strautmann aan de behoeften van de markt, die door de positieve ervaringen van de gebruikers is gewonnen. De productie van […]

De Aperion, de aanhangwagen met transportband made in Strautmann, is sinds de introductie op Agritechnica 2015 weer leverbaar in zijn beproefde ontwerp. De eerste machines zullen klaar zijn voor de oogst van 2024.

Hiermee voldoet Strautmann aan de behoeften van de markt, die door de positieve ervaringen van de gebruikers is gewonnen. De productie van de Aperion moest worden gestopt omdat bepaalde leveranciers in september 2021 in gebreke bleven. Ondertussen heeft de Duitse fabrikant anderen kunnen selecteren.

Het grootste voordeel van de Aperion is de 100% betrouwbare, 100% veelzijdige transportband. Voor het soepel lossen of laden via de achterdeur draait een transportband, ondersteund door minstens 25 steunrollen, continu tussen een met rubber beklede rol aan de achterkant en een retourrol aan de voorkant. Deze laatste fungeert ook als automatische spanner en een roterende borstel voorkomt dat materiaal in de transportketen verstopt raakt. De transportband, met 10 mm dik rubber versterkt met niet rekbare stof, is klaar voor de zwaarste ladingen.

Dit maakt de Strautmann Aperion aanhangwagen een bijzonder efficiënt en productief transportvoertuig voor de meest uiteenlopende toepassingen het hele jaar door: granen, koolzaad, kuilvoer, aardappelen, bieten, meststoffen, compost, houtsnippers, pellets, stro- of hooibalen, big bags, ladingen op pallets, enz.

Net als de rotatie van de transportband zijn de transportmogelijkheden van de Aperion eindeloos: ze zijn alleen beperkt door de fantasie van de eigenaar!